Jeugd viswedstrijd 2017

Zondag, 27 augustus 2017

We kunnen terug kijken op een geslaagde jeugd viswedstrijd van HSV Dobbertje Onder. De dag begon om 09.00 uur met het verzamelen bij de vissteiger aan de ringkade, in tegenstelling tot voorgaande keer waren het dit keer wat minder vissers maar zeker niet minder gezellig en de vangst zeker niet minder dan de vorige keer!

Het weer was fantastisch, het zonnetje scheen mooi over het stille water van de Wiel en zo nu en dan liet de vis al merken dat ze aanwezig waren door aan de wateroppervlakte een mooi rondje te draaien, of ze wilde zeggen, pak me dan als je kan! Dat laatste lukte zeker want al heel snel na het startsignaal van 10.00 uur werden de eerste voorntjes al gevangen.

Vooral Noud en Maarten die samen op een mooie visstek zaten te vissen naast het riet vingen in het begin al snel vis. Maar ook Coen en Filip waren goed op dreef, zo ving Koen mooie baarsjes en Filip zelfs de grootste vis van de dag, een Brasem.

Al met al werd er dus goed gevangen maar uiteindelijk gaat het maar om één ding, een leuke ochtend voor de jeugd aan de waterkant.

Om 12.00 uur werden de hengels weer ingepakt en even later zat iedereen met een bakje friet en snack aan de waterkant elkaar te vertellen hoeveel ze wel of niet gevangen hadden.

Eenmaal de buikjes weer gevuld volgde dan toch de prijsuitreiking. Of je nu 10 of zelf geen enkele vis had gevangen, dankzij Hengelsport Lauwe was er een prijsje voor iedereen. Met 10 punten was het Noud die uiteindelijk de winnaar was van de dag gevolgd door Coen met 8 punten.

We kijken terug op een geslaagde dag die zeker weer voor herhaling vatbaar is.